Inainte de a apela la psihoterapie poate ca este bine sa citesti ce au intrebat si altii. S-ar putea sa gasesti cateva raspunsuri care sa iti fie folositoare in a decide sa incepi propriul proces de cunoastere.

Consult la Psiholog

Cand este cazul sa apelez la psihoterapie?

La psihoterapie apeleaza persoanele care au un moment de maxima tensiune in viata personala si au nevoie sa depasesca situatia nou aparuta.

Cat dureaza o sedinta de psihoterapie?

Durata unei sedinte este intre 50 minute si o ora si 30 minute. Durata difera in funcție de tipul de psihoterapie solicitat

Cat costa o sedinta de psihoterapie?

Costul unei sedinte este de 90 RON pana la 250 RON.

Se poate face psihoterapie prin WhatsApp sau Zoom?

Da, pentru persoanele care nu pot ajunge in cabinet si nu au alta modalitate de a putea sa beneficieze de ajutor specializat.

Cat de repede ma pot vindeca?

Daca ai apelat la sesiunea de consiliere preterapie ai deja un raspuns, daca nu, in functie de complexitatea problemei vei afla pe parcurs.

Daca fac psihoterapie mai este nevoie sa iau pastile?

Din practica s-a demonstrat ca tratamentul insotit de psihoterapie poate da rezultate excelente. De aceea, tratamentul are rolul de a tempera, inhiba episoadele expansive iar psihoterapia de a genera noi trasee neuronale pentru a putea sa depasesti situatia tensionata.

Doar cei care iau tratament apeleaza la psihoterapie?

Cand se ajunge la tratament avem un dezechilibru psihodinamic, de aceea este recomandata psihoterapia preventiva. Nu toti cei care apeleaza la psihoterapie au nevoie de un tratament.

Chiar pot schimba ceva daca fac psihoterapie?

Schimbarile apar in functie de energia si seriozitatea pe care o pui in procesul terapeutic.

Care este diferenta intre consiliere si psihoterapie?

Consilierea este punctuala si se bazeaza pe resursele imediate in timp ce psihoterapia restructureaza perceptii?

Cand pot sa renunt la psihoterapie?

In orice moment. Recomandat este sa se intrerupa terapia doar dupa ce acesta si-a atins obiectivele .

Concret, ce pot sa obtin din psihoterapie?

Concret, exact ceea ce stabilesti cu psihoterapeutul ca si obiectiv SMART.

Ce este psihoterapia cognitiv-comportamentala?

Are in centrul ei identificarea problemelor clientului prin gasirea gandurilor ce genereaza comportamente si emotii cu scopul depasirii blocajelor aparute.

Este OK sa plang in psihoterapie?

Descarcarile emotionale insotite de lacrimi ajuta la detensionarea corporala si emotionala ceea ce duce la obtinerea unor rezultate mai bune pentru cel care apeleaza la psihoterapie.

Cat de sincer pot sa fiu in sedintele de psihoterapie?

Depinde cat de mult iti doresti sa obtii ceea ce iti propui de la sedintele de psihoterapie.

De ce este asa de stricta respectarea orelor programate pentru sedintele de psihoterapie?

Pentru ca procesul de “vindecare” incepe inainte de a ajunge in cabinet. De aceea, fiecare aspect care priveste sedinta de terapie este foarte important.

Cum gasesc un psiholog/psihoterapeut bun?

Pentru a gasi un psihoterapeut “BUN” se merge pe varianta clasica, recomandarile, si mai ales pe imposibilitatea de a fi programat in primele zile de la efectuarea rezervarii unei sedinte de psihoterapie.

Ce pot sa spun in terapie, pana unde pot sa merg?

Tot ce ai pe suflet, chiar si cele mai negre si intunecate secrete. Rolul meu, in cabinet este sa “contin“ toate situatiile pe care le aduci cu tine. Acest lucru este posibil pentru ca autoritatea, Colegiul Psihologilor din Romania, care reglementeaza profesia de psiholog a definit (juridic) foarte bine cine poate sa profeseze si ce obligatii are fata de cei care apeleaza la serviciile de psihoterapie.

Ce se intampla in prima sedinta de psihoterapie?

Se culeg date despre situatia adusa in terapie, se stabileste un obiectiv si un plan terapeutic.

Ce se intampla dupa prima sedinta de psihoterapie?

Se pune in practica ceea ce s-a stabilit in prima sedinta si se verifica daca obiectivul propus ramane sau se modifica astfel incat planul terapeutic sa dea rezultatele asteptate.

Ce se intampla in ultima sedinta de psihoterapie?

Aici vorbim despre tot parcursul terapeutic (ce transformari au fost, kitul de tehnici cu care pleci , grila de evaluare …) cat si prelucrarea recaderile.

Exista recaderi?

DA, uneori acestea apar pentru ca situatiile de viata, nou aparute, nu aveau cum sa fie prelucrate in terapie.

Psihoterapeutul poate sa renunte la client?

Da, existand doua situatii pentru aceste cazuri: 1. Clientul nu lucreaza si nu da importanta propriei terapii, 2. Psihoterapeutul simte ca ii poate recomanda un alt specialist care poate sa il ajute mai mult pe client.

Daca am programat o sedinta si nu particip o mai platesc?

Cei care fac o programare, dar din motive diverse nu participa la sedinta de psihoterapie, pe care ei insisi au stabilit-o, vor plati integral sedinta de terapie.

Regula celor 24 ore este valabila si pentru psihoterapeut?

Terapia este bazata pe colaborare si incredere si atunci o sa avem acelasi rationament si pentru terapeutul tau. Daca anulez o sedinta in mai putin de 24 de ore, iti voi da cadou urmatoarea sedinta, adica aceasta va fi GRATUITA.

De ce este important ca psihoterapeutul tau sa aiba notiuni de psihologie clinica?

Pentru ca fara aceasta vei avea parte de un plan terapeutic care poate sa nu iti rezolve ”problema” pe care o ai in acest moment si vei schimba psihoterapeutii fara sa iti dai seama de ce faci asta.

Trebuie să dau teste?

Doar daca vrei un plan terapeutic care să tina cont de personalitatea ta si care poate să reducă timpul petrecut in terapie.

Daca aflu ca sunt “nebun/nebuna”?

Testele de cabinet masoara starea de moment a celui care completeaza testul si de cele mai multe ori ajuta la gasirea unui plan terapeutic care sa reflecte nevoile reale ale celui care vine in terapie.

Este important sa ai un contract de servicii psihologice semnat cu psihoterapeutul tau?

DA pentru ca iti asigura confidentialitatea, dovedeste ca psihoterapeutul este acreditat de o autoritate bine reglementata si iti ofera sansa accesului la un serviciu de calitate.

Programeaza o sedinta !

————————————

aprilie 2024
lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5

Pune o întrebare !

————————————